Bättre utan rök

Efter bara fyra månader med rökstopp på krogen mår servisen klart bättre. Det visar en studie som inleddes när det var färdigrökt på lokal och som ska pågå i ett år. Men som sagt, redan efter ett tredjedels år ser man förbättringar i hälsan. Jag är inte förvånad, har slitit ut åtskilliga sulor på varierande underlag i andras rökdimmor...eller luktat skunk dagen efter några timmars uteliv. Det är skönt att slippa men viktigast är ändå att de som jobbar slipper det på sin arbetsplats.

Det är 91 personer som ingår i studien som leds av läkaren Göran Boetius. Irritationerna i ögon, svalg och näsa har halverats. Luftvägsbesvär och hosta minskat med kring 30 procent. Hur det ser ut om ytterligare 8 månader ska bli intressant att se. Norge har haft rökfritt längre än vi. Där visar en undersökning gjord av norska arbetsmiljöinstitutet att luften på krogarna är som den på kontor. Nikotinhalten hos de anställda har minskat och även de som själva röker har fått bättre hälsovärden. Med det i åtanke är det en liten uppoffring om andra lukter tar över...själv har jag dock inte sniffat in något nytt ännu.




Kommentarer:
Postat av: RS

Det har verkligen blivit trevligare att gå ut och äta sedan rökstoppet. Jag har bekanta som inte kunde gå ut och äta tidigare för att de är så allergiska.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits