Inte hur som helst

AFA - antifascistisk Front  - har bränt ner hus i Vara. Ett hus som var nassarnas huvudkvarter och där har det hållits vit-makt-konserter och partimöten - vidrig verksamhet i mina ögon. Men det är det att bränna ner andras hus också  - mordbrand.

De visste att det brukar bo folk där, de skriver det själva i sin kungörelse eller vad man ska kalla det. De använde tidsinställda bomber, vilket gör det hela ännu värre. Ett av husen var ett boningshus och det hade faktiskt kunnat varit människor där när det började brinna. Och även om jag tycker nassar har vidriga åsikter tycker jag inte att det är OK att riskera deras liv. Inte att förstöra deras egendom heller för den delen.

Främst av de skälet att det är att sätta sig över de lagar som är demokratiskt instiftade. Det är absurt att bekämpa antidemokrati med lika antidemokratiska medel  i Sverige också - det handlar inte om civil olydnad i det här fallet. Ett ytterligare skäl är att man stärker gruppkänslan i nassegänget  ännu mer. För de  övertygade ger det bara nya argument att vinna över de mer vilsna. Och så sammansvetsas man än mer mot samhället även om AFA verkligen inte är dess mittfåra.

Naturligtvis ska inte nassarna få verka i det tysta. Men det är inte AFA som ska avgöra när det är för tyst eller för passivt.  Och det ska inte bemötas med handlingar som denna - det varken synliggör eller kväver idéer.  Inte heller är det för AFAs skull ,som rörelser med bristande människosyn måste stå till svars för sin ideologi -  för de måste bemötas hela, hela tiden, inte minst där unga människor rör sig. Det är för människovärdets. 


Kommentarer:
Postat av: RS

Håller helt med dig. AFA motverkar sina egna syften på det här sättet.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits