Vilse i avloppsnätet

Med tanke på telefonavlyssningar, övervakningskameror, Anti-piratbyråer och säkerhetskontroller - visst är det skitviktigt att visst hålls fredat från obehöriga...

AB 2005-12-19: Att i hemlighet utforska övergivna, igenbommade platser är en allt vanligare företeelse i Sverige. Men smygandet kan vara förbjudet. I dag dömdes en 23-årig man till fängelse för olaga intrång.

23-åringen och en kompis till honom tog sig i somras in i avloppsnätet i Jönköping. Men männen gick vilse - och efter en stunds letande tvingades de ringa efter hjälp. Under rättegången hävdade 23-åringen att han inte borde dömas eftersom avloppsnätet finansierats med skattemedel - och att han, liksom alla andra skattebetalare, därför borde ha tillträde till det. Hovrätten menar dock att det resonemanget inte håller. Rätten konstaterar att det inte finns ”några vägande skäl för att tränga i i avloppsnätet”, och skriver i domen att nätet bör vara ”fredad mot obehöriga”. 


  

Kommentarer:
Postat av: Joaquim

Visst vore det intressant att bedriva försök där man lät en man och en kvinna, eller flera, föröka sig helt utanför "civilisationen", och sen se vilka roller de antar.
Dock tvivlar jag på att varken Sverige i all sin rena, hycklande politiska korekthet, eller något annat land heller för den delen, skulle godkänna dyl. tester.
Och du missar kontentan, andemeningen, som inte har så mycket med kön att göra som med människor.
Det handlar om idéer och om hur vi, medvetet eller inte, alla köper dem och lever dem upp till fullo.
Mer än någonting annat.

Postat av: Heli

Tror inte att jag missade andemeningen, den att våra val inte är så frivilliga. Men icke desto mindre bidrar vi att upprätthålla normer om vi medvetet använder dem som exempel..

2005-12-20 @ 08:58:22
Postat av: Viktor

Man undrar hur en domstol kan döma till fängelse för ett bötesbrott ... Det måste nog vara årets rättsliga skämt.

Tyvärr, kanske man ska tillägga.

2005-12-21 @ 20:28:39
URL: http://bedlam.webblogg.se
Postat av: Heli

när jag läste samma nyhet i SvD. Där framgick det att han gjort en hel del annat än bara virrat runt i det som vi spolar ner.

2005-12-21 @ 20:35:03

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits