Öppna samhällen

Just nu överskuggar terrordåden i London det mesta. Men mitt i detta svarta vägrar Londonborna att att låta sig skrämmas, varken till passivitet eller tystnad. Det vore att låta terroristerna vinna, oavsett vilka de är.  Starkt! För det är en sak att sitta i sommarsolen utanför Stockholm och tycka det och en helt annan att göra det mitt där spåren av verkligheten talar sitt tydliga språk. Där en medmänniska förlorat sitt liv eller blivit skadad för livet.

Dåden i London visar också hur sårbara våra samhällen är. Expertkommentorerna hyllade den engelska säkerhetstjänsten som en av världens bästa, men inte ens de kan förutsäga allt eller ha kontroll på allt i ett öppet samhälle. även om de sannolikt har lyckats stoppa tidigare försök, så ser vi det förödande resultatet den enda gång de inte lyckas förhindra det. 

Jag blir både arg, frusterad och ledsen. Ledsen med alla de som personligen drabbats - deras liv blir inte detsamma igen. Arg över dessa fega kräk som låter oskyldiga plikta med liv och hälsa. Frustrerad för att det i nästa led bidrar till ökade kontroller, ökad misstänksamhet mot andra oskyldga och till att det öppna samhället blir lite mindre öppet efter varje terrordåd.

 

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits