Stopp i trafiken för stopp mot hot och våld

Fredagen 1 juli  kl 12 stannar kollektivtrafiken i hela Sverige två minuter. Manifestationen är ett led i kampanjen mot hot och våld mot trafikpersonalen som SEKO och Kommunal genomför.

Såhär skriver SEKO på sin hemsida www.seko.se:

SEKO och Kommunal har tillsammans drivit frågan om trafikpersonalens arbetsmiljö en längre tid. Förbunden har tagit fram rapporten ”Hot och våld”, som visar att mer än var fjärde bussförare har hotats, var tionde har utsatts för våld och var femte har blivit rånad eller varit utsatt för rånförsök de senaste tolv månaderna.

Förbunden har även samlat namnunderskrifter som ska lämnas in till arbetsmarknadsminister Hans Karlsson, uppvaktade länshuvudmännen i frågan, och dessutom har både SEKO och Kommunal drivit kraven på säkrare arbetsmiljö i avtalsförhandlingarna.

Trygg miljö är målet
Den första juli tas ytterligare ett steg i detta arbete genom att trafiken stoppas under två minuter. Målet med aktionen är att allmänheten ska få kännedom om de anställdas dåliga arbetsmiljö och få information om hur våldet ska kunna motverkas. För att värna om kvaliteten på kollektivtrafiken måste resenärerna kunna färdas i en trygg miljö. Förutom SEKO och Kommunal står trafikens huvudmän och arbetsgivarorganisationerna bakom aktionsdagen den första juli.


Den som vill läsa mer om hot och våld i kollektivtrafiken:  http://www.seko.se/cs-media/webbNyheter/uploads/000026249/213hotochv.pdf


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits