Det räcker inte med ordinarie pris

Att Marie Söderqvist tillhör förespråkarna för skattesubvention  är ingen nyhet. Så det var inte det jag reagerade på i hennes senaste krönika i Expressen, utan räkneexemplet: "....fem timmars hjälp i veckan. Om det ska betalas vitt kostar det cirka 5 000 kronor i månaden, lågt räknat. För att ha 5 000 kronor över måste man ha tjänat cirka 10 000 i månaden. Andelen barnfamiljer som har 5 000 kronor över i månaden att köpa tjänster för är försumbar. Köper man däremot tjänsterna svart, för låt oss säga 75 kronor i timmen, landar summan på 1 500 kronor i månaden. Något mer hanterligt."

Lät lite väl mycket för att vara sant, så jag skickade iväg ett mejl till företaget Hemfrid som erbjuder "hemtjänster". Frågade vad det kostar anlita dem 5 timmar i veckan. Svaret kom med vändande mejl; strax under 3600 kr inklusive moms (priset för tre timmar i veckan var knappa 2200 kronor).

Visserligen fortfarande mer pengar än för svartjobb, men avsevärt mycket mindre än Söderqvists lågt räknade 5000 kronor..undrar om hon tycker att skillnaden på de riktiga uppgifterna inte är tillräckligt stor eller om hon helt enkelt inte orkade faktakolla.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits