Demonstrera idag!

Det kan inte gått många förbi att SEKOs klubbordförande i Connex-klubben har fått sparken. Facket säger att det beror på att han är fackligt aktiv och med tuffhet drivit säkerhetsfrågor . Företaget luddar fram något om illojalitet, på samma sätt som andra företag gjort tidigare när de kickat fackligt förtroendevalda.

Föreningsrättskränkning är ett lika allvarligt som långt ord. Vad är rätten att vara med i facket, bli aktiv och vilja skapa förbättring om det leder till att man blir av med jobbet? Dessbättre är det inte vardagsmat att fackligt folk blir avskedade eller uppsagda. Men varje enskilt fall är ett hot mot alla som är förtroendevalda av sina arbetskamrater - vems tur är det nästa gång? Varje enskilt fall riskerar att öka tystnaden på arbetsplatserna här i landet. - vågar man protestera mot utebliven övertidsersättning eller iskalla lokaler? Och varje enskilt fall är givetvis en kränkning av den individ som drabbas personligen.

Därför är det som hänt på Connex i Stockholm något som angår alla oss som är löntagare. Idag ifnns möjlighet att visa det.
SEKO samlar till  demonstration med start kl 17 på Sergels torg.  


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits