Sedan när har avdrag kön?

I går kom nyheten att Junilistan ställer upp i riksdagsvalet nästa år.  När man kollar deras hemsida ser man att  JL är en internetbaserad politisk rörelse där sympasitörerna lägger grunden, förtroenderådet bidrar till riktlinjer  och styrelsen leder det löpande arbetet.  Men hur styrelse eller f-råd väljs, om de nu väljs, hittar jag ingenstans. F-rådet består iallafall av 35 män och 5 kvinnor, minst sagt intressant. Det och titlarna bakom namnen gör att jag inte förvånas över vilka förslag man lägger fram. För inte är det många av dem som andas annat än medel- och överklass.

Alltså folk i grupper som har råd att betala justa löner för de som ev tvättar eller städar i deras hem, men som inte vill göra det, därför att det är billigare med svartjobbare. Och för att man inte värderar det jobb som dessa människor gör till mer än de 50-75 kronor i timmen de i bästa fall får. Det har inte med att hå råd eller inte att göra. Mer värdering,   makt och grumlig människosyn.

Och kön.  För hur  kan man annars ge ett avdrag kön? JLs ledare Nils Lundgren föreslår nämligen bland annat: ".. avlastning för småföretagen och kvinnligt ROT-avdrag (Rengöring, Omsorg, Tvätt)".

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits