Frankrike backar!

Ungdomar slipper godtycklig arbetsrätt i Frankrike. President Chirac har meddelat att lagförslaget dras tillbaka och ersätts med arbetsmarknadsåtgärder riktade mot unga.  Det visade sig att det lönade sig att protestera och demonstrera. Massor av människor  under senaste tiden sökt sig ut för att visa sin motvilja till försämringar för unga i arbetslivet i folkliga möten. Det kan man inte tro när man läser svensk press i allmänhet och borgerliga ledarsidor i synnerhet . Det är klart att alla som vill att löntagare ska ha mindre makt hellre visar upp upplopp och brända bilar.


Kommentarer:
Postat av: Lennart Regebro

Det lönar sig alltid att demonstrera och strejka i Frankrike. Vilket är ett av dom stora problemen i Fransk politik. Resultatet är att facket bestämmer politiken, istället för folket, vilket ju minskar inflytandet av den demokratiska processen. Och det är ju ett problem.

Postat av: Heli

Med tanke på hur många tiotusentals som varit ute i dn här frågan och protesterat/demonstrerat är det väl verkligen folket som visar sin vilja.

Strejkrätten i Frankrike är individuell till skillnad mot Sverige, där vi har fredsplikt när avtal är undertecknat.

Så lika förenklat som att säga att det är facket som bestämmer politiken och inte folket, kan man hävda motsatsen. Alltså att det är var och en av folket som bestämmer när de strejkar och demonstrerar, och därmed bestämmer politiken, inte facket. Att det sedan påverkar den representativa demokratin - kanske är även det ett problem.

2006-04-11 @ 10:04:06
Postat av: det handlar om mig

Tack för ditt roliga ämne , gav en tankeställare ;)

2006-04-11 @ 23:07:17

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits