Vem i hela friden kan man lita på?

I årets valrörelse är det tydligt att hur verkligheten ser ut beror på vem man lyssnar. I årets valrörelse tolkas statistik på ett minst sagt kreativt sätt framför allt av Högeralliansen. Enligt de fejkar AMS och SCBs arbetskraftsundersökningar duger inte heller längre. Det verkar inte finnas någon måtta på hur maktsugna fyrklövern är.  I sin iver att få sitta på taburetterna gör de  alla som inte jobbar arbetslösa; från människor som frivilligt gått i pension före 65 års ålder, de som slitit ut sina kroppar och inte kan jobba, studerande som vill plugga och de som faktiskt valt att var hemma med sina barn på heltid.

Det är synd att valdebatten inte kan föras utifrån de siffror som varit vedertagna i många år. För i mina ögon är arbetslösheten alldeles för hög redan som den är. Men inte bara det, kan de trixa så med arbetslöshetsstatistiken, ja de kan de väl bolla lite med andra siffror också. Så de litar i allafall inte jag på.

Har däremot hittat en sida på nätet som verkar pålitlig;
www.sannasiffror.nu. De sticker inte under stol med att de är sossar. Med liten budget och mycket ideellt arbete driver ett gäng unga ekonomer sidan som är till för att granska och avslöja tvivelaktiga siffror som florerar i valdebatten. har inte hunnit läsa allt, men det jag sett verkar seriöst.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits