Diskriminerade mår kasst

Att man mår kasst  om man blir diskriminerad behöver man inte vara Einstein för att räkna ut.  Det måste vara det hemsk att känna att man inte duger som man är bara för att omgivningen anser att man har fel kön, pigment eller  älskar någon med fel kön. Man behöver med andra ord inte göra något, utan bara vara sig själv.

Idag kom det en rapport från
Folkhälsoinstitutet  som visar på samband mellan ohälsa och kränkning/diskriminering. Den yttersta konsekvensen på brist av psykiskt välmående är självmordstankar eller självmordsförsök. Därför är det minst sagt skrämmande att läsa det var  tre till fyra gånger så vanligt  bland personer som hade blivit utsatta för kränkande bemötande än bland dem som inte blivit utsatta. 

Ibland undrar jag om vi människor är riktigt kloka med tanke på hur vi är mot varandra. Kränkningar och diskriminering är knappast något som oförhappandes faller ner från himlen. 

Kommentarer:
Postat av: Lindansaren

Nej, det är tragiskt, vårt handlande och misshandlande. Man TYCKER att vi borde förstå, att vi borde ha alla medel för förändring klart för oss. Varför händer så lite i rätt riktning? Varför händer fortfarande så mycket, i fel????


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits