Ingen tobak, ingen hallelujah

Idag kunde man läsa om hur människor som drabbats av tsunamin i Thailand råkar ut för totalitära kristna..  En enkät genomförd av Unicef och Rädda Barnen bland 5000 barn visar att många känner sig kränkta. För att dn del organisationer ska bistå med mat och kläder kräver de att personen byter religion och blir kristen.Det är framförallt frikyrkliga sådana och företrädesvis från USA. Snacka om att det låter 1800-tal.  

I mitten av femtiotalet skrev Eric Lundqvist en bok som heter "Ingen tobak ingen hallelujah" som handlar om hur hedningar ska omvändas till den rätta tron, kristendomen. En välskriven satir  om missionären Algot Svensson som sliter för att få öborna att lyssna på herrens ord. Som titeln säger var tobaksmutor ett sätt att göra det.  Skillnaden mot Thailand är att det inte är missonären som dikterar villkoren i boken.

Blir det inte lite paradoxalt också.  I det stora landet i Väster som utropar sig till världens största demokrati fostras det med tvång till kristendom. Agerande i Thailand är inte det enda exemplet. Intelligent design (gud) istället för Darwin, hysteriska anitabortrörelser och förbud mot sexualundervisning är andra. Och där rädslan för att den totalitära religionen islam ska ta världsherraväldet  - snacka om att kasta sten i glashus...

Visst tycker jag synd om ungarna i USA som hjärntvättas också, men det är inte jämförbart med vad frikyrkorna håller på med i Tsunamins fotspår.Heders åt RB och Unicef som avslöjar det. Hoppas de kan göra en likadan undersöknng i Indonesien.


Kommentarer:
Postat av: Hannes Furia

Det är något Väldigt viktigt du poängterar där i slutet!! Vad händer i indonesien, egentligen?

2006-01-11 @ 00:12:54

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits