CD av Motala musikpedagoglinje

Igår Idag Imorgon heter senaste tillskottet i skivsamlingen. Och wow vilket tillskott ! Det är eleverna på Motala musikpedagoglinje som spelat skivan som en del av hundraårsfirandet av den folkhögskola som de är en del av; Brunnsvik.

Tjugoen låtar rymmer den. Ett par är nyskrivna men de flesta är tagna ur den svenska musikskatten; Dan Anderssons vemod , Ebba Gröns punktoner, Beppe Wolgers klokhet, Pugh som var före sin tid, Wiehes progg och förstås Cornelis ordvrängeri.

Arbetarsångerna inte att förglömma; Ett enat folk med en röst som knottrar varje millimeter av huden; Vi bygger landet som föder känsla av samhörighet;  Vi ska gå ut tillsammans full av glad kamplust.

De skriver i konvolutet: Få aktiviteter kan, som sången, få människor att känna gemenskap och trygghet. I kampen för rättvisan, i formuleringen av kärleken, i demensvården, i andningsterapin, i samtalet över språkgränserna. Vi lär vara ett av världens körtätaste länder. Brunnsviks folkhögskola vill vara mycket mer - att sången är tillgänglig för alla!

Jag håller med. Vad vore livet utan musik?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits