Lura dobblarna på stans gator

En säkert sommartecken i Stockholm och säkert annorstädes är gatudobbleriet. Spelet med tre små askar där man ska lyfta upp den burk där man tror att en kula ligger alternativt vända upp det kort av tre nedvända korten man tror är spader dam. Man satsar en femhundring och får det dubbla tillbaka om man vinner. Men det gör man inte. Kulan smusslas undan och spader dam byts ut när de fingerfärdigt skyfflar runt med burkar eller kort. 

Det bästa är givetvis att inte spela alls. Det näst bästa är att vända upp två burkar eller två kort. Om inte kulan/kortet uppdagas då  den bara vara den tredje. I det läget kan dobblarna inte säga något. Vänder de upp kortet eller lyfter på burken avslöjar de sitt eget fusk. Har varit lite sugen på att testa bara för att se reaktionen men det har inte blivit av.  Något säger att de som erbjuder spelet inte bemöter ett avslöjande med ett  hjärtligt leende. För det är inte små inkomstbortfall det handlar om.

Bedrägeriet är som sagt återkommande. Det skulle den knappast vara om den inte inbringade stålar. Varje år
skrivs och varnas om detta och de allra flesta stannar inte ens till längre. Men det finns alltid människor som tar en chans. Och det är klart, ser man en person som plättlätt vinner en tusenlapp, varför inte försöka. Den som vinner är alltid en av dobblarna och aldrig någon vanlig förbipasserande.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits