En birdie på första rundan

Sådär härligt trött som man blir av flera timmar ute i vårsolen och en artonhåls golfrunda.  Visst hade man kunnat önska sig mer gräs på greenerna och färre kala fläckar på fairway men det hade kunnat varit mindre med. Hursom, det var suveränt skoj att komma ut på årets första runda.

Det är rätt häftigt bara att man träffar bollen efter ett halvårs klubbstillestånd, fast det blev en och annan ormdödare på rangen. Puttarna blev antingen för långa eller korta på övningsgreenen - att hitta känslan i händerna tog sin lilla stund.

Och så första slaget, en spikrak, lång drive slagen just dit där den ska ligga. Andra hålet glömmer jag helst, det tredje en missad birdieputt och vidare till fyran. Lite folk, ingen väntan, bara att pegga upp och slå ut på hål eller hål.

När rundan var slut summerade jag en birdie  -alltid lika gott - en handfull par och lite annat också.  I bilen hem  korade vi våra bästa slag.Det brukar vi göra för i golf är det så lätt att älta det som hade kunnat gå bättre. Vann första matchen i en tävling som pågår till säsongen tar slut.  Golfens handicapsystem gör att vi blir jämbördiga när det gäller resultatet. Det är inte många andra sporter man har utbyte av att spela med någon som är mycket bättre/sämre än man själv. Vinnaren bjuds på middag på en mysig liten krog här i stan.

Nu känns rundan i kinderna. De hettar trots att jag smörjde in den med faktor 15. Imorgon lär den kännas i kroppen som inte gjort mycket annat än kurerat en efterhängsen förkylning de senaste två veckorna. Men det är det värt!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits