Omoral bör alltid klandras - inte min men alla andras.

 - Jag vet inte om uppgifterna stämmer, säger Johan Ingerö, politisk sekreterare i fp enligt Expressen angående ryktesspridningen om Lars Danielsson förehavanden annandag jul. Han och  Johanna Nylander också folkpartist har antingen slagit sina huvuden ihop eller tänkt själva, men de har bloggat nästan exakta ordalydelser.

Och precis som i vilket sämre fikarums-skitsnack har de landat i att det måste vara något skumt med varför Danielsson tiger. Deras har lett fram till att det måste handla om otrohet. Möjigen har det varit andras också- Ingerö hänvisar till journalister - men de andra har haft den goda smaken att inte sprida obekräftade rykten. Det är väl just därför de har bemötts med en enligt Ingerö, förvånande tystnad.
Ingerö och Nylander har gjort tvärtom, eldat under sina uppgifter som de inte vet att de stämmer.

När Mats Lindström skickade svärtande mejl om Reinfeldt till nyhetsredaktioner stod det inte på förrän Maud Olofsson och Lars Leijonborg (med all rätt) fördömde detta. De syntes i teve, hördes i radion och uttalade sig i tidningar. Mejlen var toppen på ett isberg, sossarna måste utreda och gå till botten med affären är kommentarer jag minns. Det måste finnas någon moral.

Men nu är det så tyst, så tyst. Ska bli intressant att se om Olofsson blir lika indignerad av falska rykten om opolitiska  tjänstemän eller inte. Om moralen är lika viktig denna gång.

Leijonborg har hittills inte visat sig lika intresserad av att synas och höras i den här frågan. Nu är det pressekreteraren som får vara talesman som säger att de inte har någon anledning att kommentera det som står på privata bloggar. Tydligen inte ens när de är anställda av partiet..

Hade det varit en sosse eller vp:are som spred lösa rykten; hur många tror att pressekreteraren hade varit den som fått svara på journalistens fråga?


Kommentarer:
Postat av: olydig

Manuell trackback:

Skvallerbytta bing bång

http://olydig.blogspot.com/2006/05/skvallerbytta-bing-bng.html


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits