Från svartjobb till licensmitning

Det är lite komiskt att det är just kulturministern som inte har betalat tevelicens sedan början av nittiotalet. Hennes förklaring om att hon flyttat in och ut ur Sverige lika krystat dålig som kollegans om dåliga inkomster. Det enda som hade klingat mer falskt är att hon skyllt på ungdomligt oförstånd. Att teveanmälan kom in dagarna före hon skulle tillträda, liknar mer egennytta än förståelse för varför man ska betala. Som de 90 procent som gör det idag.

Om jag slår ihop att hon inte betalat vitt för jobb med licensfusket , blir det en bild av en person som har ett synsätt som jag inte gillar. En som står över det som gäller för alla andra, trots att det är demokratiskt beslutat. Som utan problem kan låta andra betala det som man själv är med och nyttjar. Och samtidigt som hon inte ser några fel med sitt eget handlande, har hon krävt mer kontroll och högre krav på de som fuskar - men då har det alltid handlat om de andra, de av en annan sort..


Undrar vad Reinfeldt tänkter om sina ministerutnämningar en dag som denna?

Länkat till
http://intressant.se/intressant


Kommentarer:
Postat av: Mari Lo

...lite komiskt... men... nog fastnar skrattet i halsen...

Ingen förväntar sig väl att härskarna ska vara perfekta men visst skulle man önska att de levde l i t e mer som de lär...

Postat av: Heli

visst fastnar skrattet.

2006-10-11 @ 15:07:23

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits