Svartstäd 2: Inte råd trots miljoninkomst

Tappar hakan när jag läser TT-meddelandet om Borelius inkomster under den tid hon anlitade svart arbetskraft. Tillsammmans med sambon, tillika barnens far, snodde de ihop över 16 miljoner under nittotalet. Inte direkt så att de behövt leva på skorpor och vatten. Trots det hade de inte råd med vita löner för de som jobbade hemma hos dem.

Borelius svar är att hon och sambon hade skilda ekonomier och barnomsorgen var hennes ansvar. Hur krystat låter inte det. Och om nu hennes pengar inte räckte - undrar om fadern hade vägrat att låna ut en slant för att barnen skulle ha det bra?

En insändarskribentei SvD idag liknar det, liksom jag,   vid stöld . Hon tycker att Borelius ska betala tillbaka värdet av det hon undanhållit  från de som jobbat hos henne, t ex pension. Jag kan bara hålla med! 

2006-10-10

Svarthjälp trots miljoninkomster

Stockholm (TT)

Nyblivna handelsministern Maria Borelius och hennes man tjänade tillsammans 16,7 miljoner kronor under 1990-talet, de år då handelsministern inte ansåg sig ha råd att betala de barnflickor hon anlitade vitt.

Det har Expressen räknat ut efter att ha granskat parets deklarationer under 1990-talet. Maken var den som tjänade mest, eller sammanlagt 12,9 miljoner under 1990-talet. Maria Borelius var egenföretagare och deklarerade för sammanlagt 3,8 miljoner kronor mellan åren 1990—1999.

Handelsministerns förklaring till att hon i helgen sagt att hon inte hade råd att betala familjens barnflickor vitt är att hon och hennes man hade helt skilda ekonomier och att hon som egenföretagare hade låga eller normala inkomster. Att betala för barnflickan låg på hennes lott.

Länkat till
http://intressant.se/intressant


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits