Välj rätt utbildning vid 15 och bliv vid ditt val

De senaste dagarna har den borgerliga utbildningspolitiken visat sig steg för steg.

Först kom den om att gymnasiet ska göras om. Eller rättare sagt,  ta stegen tillbaka till den där man utbildar till återvändsgrändar. Alla ska inte längre läsa ämnen så att de ger högskolekompetens. De som läser yrkesförberedande program kommer inte att göra det.  Ingen nyhet - såhär har åtminstone fp tyckt hyfsat länge.

Sedan kom beskedet om att man drar in pengar för den kommunala vuxenutbildningen. Inte heller det någon nyhet för den som har lite koll på Leijonborgs parti.

Det senaste som kom ut från utbildningsdepartementet är att det ska bli färre som kommer in på högskola genom 25:4-kvoten. Alltså svårare för de som är över 25 år men har minst 4 års arbetslivserfarenhet. Nyhet, nä inte det heller.

Med borgerlig politik gäller det för 15-16-åringar att göra rätt gymnasieval. Om man har minsta tanke på att någon gång läsa vidare gäller det att sky allt som har med yrkesförberedande eller lärling att göra. Det gäller att se till att blir högskolebehörig när man har den första chansen.

För med minskade möjligheter till vuxenstudier och krympande värdering av arbetslivserfarenheter ser den andra chansen att bli mer hypotetiskt än något annat. 


Länkat till
http://intressant.se/intressant



Kommentarer:
Postat av: Ca

Intressanta "små stycken" Du har skrivit. Det var kul att hitta din sida. :)

Jag kommer igen

Postat av: Heli

Tack, det var kul att höra. Välkommen tillbaka!

2006-10-24 @ 13:52:53

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits