Hederspris till World Social forums initiativtagare


Chico Whitaker Ferreira, Brasilien tilldeas Right Liveliihoods hederspirs. Han är initiativtagare till World social forum, det årliga möte som utgör kontrast till det möte som varje år håll i Davos med världens rikaste, World economic forum.

Det första World blir det sjätte gången WSF ordnas .Då blir det samling på en ny kontinent, Afrika och närmare bestämt i Kenya. Där samlas som tidigare gånger folkrörelser från hela världen till en öppen plats för reflektion, möten och debatter. På plats finns kritiker av nyliberal ekonomi och dagens världsordning, organisationer som vill visa demokratiska alternativ och diskutera visioner. Det är organisationer för jordbrukare, fackföreningar, miljörörelser, och andra globala rättviseorganisationer .

Med andra ord, en salig blandning av folk och organisationer med olika erfarenheter av globaliseringens baksida. Med olika möjligheter att göra sina röster hörda på hemmaplan och i världen. Med varierande synsätt på vad som ska göras. Men oavsett olikheter, det är likheterna som förenar. Viljan och kraften att göra skillnad och skapa förändring. Det känns gott i magen!

Länkat till
http://intressant.se/intressant.se


Right Livelihood-priset instiftades 1980 av den svensk-tyske journalisten och filatelisten Jakob von Uexkull, "för att hedra och stödja praktiska lösningar på världens mest akuta problem". Vem som helst får nominera pristagare. I juryn som utser pristagarna sitter cirka tio personer från olika länder.



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits