Ingen elit enligt Bildt

Läser Bildt-citatet i dagens SvD när han kommenterar ministrarnas svartjobbsanvändande: "Det visar väl att vi inte inte är rekryterade ur någon elit, som har råd att göra det här" (Anlita vit arbetskraft).

Nej just det! Vilken normal knegare som helst kan identifiera sig med deras inkomster och verkligen känna sympati för alla de i  regeringen som har det så taskigt ställt. 

 
Ingen av de tjänar mindre än en halv miljon om året. visar SRs sammanställning.Stegö-Chilo t ex har en liten månadslön på över 50 000 pix.  Bildt själv måste få det att gå ihop i slutet av månaden med bara 190 000 att röra sig med. Minus skatt förstås. Det måste sannerligen vara ett tufft beting och dessutom försöka fixa det månad efter månad efter månad. 

Vad sägs om att starta en insamling?

Länkat till http://intressant.se/intressant


 

.



Kommentarer:
Postat av: Peter Karlberg

Håller med - man kan undra över vad som i så fall (med Bildts definition) skulle betraktas som elit i ekonomiska termer. Tyvärr är det väl rätt många beslutsfattare i rätt många sammanhang som tillhör denna elit (i ekonomiska termer) och man kan ju undra hur länge man behöver leva under väsentligen andra ekonomiska villkor än "vanligt" folk innan det faktiskt påverkar/bestämmer dina åsikter i olika frågor.

Postat av: Heli

Umgås man med folk som lever "vanliga liv" är det lättare att hålla fötterna på jorden. Hur människor i ens omgivning har det påverkar också varför man tycker vad man tycker.

2006-10-16 @ 12:38:17

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits