Valdagen närmar sig

Även om almanackan säger höst är det fortfarande sommarvarmt ute. Däremot känns valrörelsen lite ljummen. Och om jag hörde rätt är det fortfarande över 20 procent som inte bestämt sig för vilket parti de ska rösta på. Att var femte väljare inte har koll på det mindre än tre veckor före valet är lite skrämmande tycker jag.  Förhoppningsvis vet man vilken sida man lutar åt, men är tveksam på vilket parti det blir.

För det är skillnad på höger och vänster i det här valet också. Synar man innehållet bortom ordvrängningarna så leder borgarnas den till ökade klyftor mellan ett skapat vi och de. Mellan kvinnor och män genom att ta steg tillbaka till gammaldags fördelning av ansvar för barn och familj,  mellan sjuka och friska genom att försämra för de som inte har vett att behålla hälsan, mellan infödda och inflyttade (fast en del som räknas där är infödda de med) genom att inte ha samma regelbok för alla.  Mellan unga och äldre genom att rycka undan tryggheten för de som inte levt lika längre som andra.

Det blir inte så över en natt eller två. Nej, steg för steg ökar man klyftorna mellan människor. Och i takt med att de växer ökar otryggheten - fattig blir fattigs fiende var det någon som sa.  Och dít leder den borgerliga vägen. Sedan får moderaterna kalla sig precis vad de vill och driva allianser för vad som helst.

Det är synd att borgarnas politik inte synas från det hållet. Vi från vänster måste tillsammans hjälpas åt att tydliggöra den de dagarna som är kvar för väljarna att bestämma sig!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits