Ännu viktigare att välja rätt i nian


"Som ett led i arbetet att skapa ett sammanhållet och rättvist studiestödssystem, avser regeringen att avskaffa bidrag till korttidsstudier, KTB. Sedan den 1 januari 2007 utgår inte längre statligt stöd till den uppsökande verksamhet som bedrivs av fackliga och andra organisationer. Analogt med att stödet till den uppsökande verksamheten har upphört, föreslås att bidrag till korttidsstudier avskaffas. Det har även ansetts orättvist att vissa fackliga organisationer, LO och TCO, har valts ut för att hantera stödet." Så skriver folkpartisterna på utbildningsdepartementet.  

För mig är rättvisa att få stöd efter behov och de är väl de vuxna med lägst utbildning som har det största behovet att utbilda sig.

Avskaffandet av KTB går i samma riktning som resten av den borgerliga utbildningspolitiken. Alla som går gymnasiet orkar inte och behöver inte få högskolebehörighet säger de. Sedan tar de bort den andra chansen till fortsatt utbildning längre fram i livet. De minskar medlen till Komvux och tar bort möjligheten att komma in på högskola med yrkeslivserfarenhet, sk 25:4-orna. Så det gäller verkligen att välja rätt i nian annars kan det stå en dyrt längre fram i livet.Även om det svider i borgarna att det är LO ch TCO som administerar KTB, så är det inte ett slag mot facket att dra in det. Förlorarna är de vuxna med sämst utbildning. Fram tills nu är det många som tack vare stödet vågat pröva på utbildning i vuxen ålder och sedan fått mersmak och fortsatt vidare. Undrar hur mycket det "nya arbetarpartiet" kommer att slåss för att arbetarna ska ha den möjligheten kvar?
 
Samtidigt kan jag inte låta bli att fascineras av regeringens logik. Först tar de bort uppsökarpengarna och sedan tar de det som intäkt att ta bort korttidsstudiestödet.


Kommentarer:
Postat av: Anna-Lena Lodenius

Hej Heli!
Har några gånger lagt märke till att din sida på bloggportalen ser så skum ut.
De inlägg som står som dina verkar inte alls vara dina. Kan du inte kolla det:
http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=1110
Hej förresten!

Postat av: Heli

Hej själv!
Tack för tipset om att det är fel där, det hade jag ingen aning om.

2007-04-19 @ 12:34:14

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits