Golf - världens rättvisaste spel?!

I det varmaste laget för golf men ut och spela vill man. Vad det är som får en att slå på en liten vit boll har jag inte och tänker jag inte ödsla några krafter på för reda ut. För mig räcker det att det är kul, riktigt kul. Och så är det rättvist. Golfens handicapsystem bygger på var och ens egen spelförmåga jämfört med banans krav. Det gör faktiskt att alla som deltar i nästan vilken klubbtävling som helst kan vinna. Eller att man har utbyte att spela med någon som är bättre eller sämre än man själv, hur många bollsporter har man det?!

Spelet som ofta kallas moderatbandy har alltså ett system som bygger på att vi alla har olika förmåga och därför kan behöva lite extra slag för att klara samma golfbana på  jämbördig nivå. Det tycker jag är ganska komiskt.


Öppna samhällen

Just nu överskuggar terrordåden i London det mesta. Men mitt i detta svarta vägrar Londonborna att att låta sig skrämmas, varken till passivitet eller tystnad. Det vore att låta terroristerna vinna, oavsett vilka de är.  Starkt! För det är en sak att sitta i sommarsolen utanför Stockholm och tycka det och en helt annan att göra det mitt där spåren av verkligheten talar sitt tydliga språk. Där en medmänniska förlorat sitt liv eller blivit skadad för livet.

Dåden i London visar också hur sårbara våra samhällen är. Expertkommentorerna hyllade den engelska säkerhetstjänsten som en av världens bästa, men inte ens de kan förutsäga allt eller ha kontroll på allt i ett öppet samhälle. även om de sannolikt har lyckats stoppa tidigare försök, så ser vi det förödande resultatet den enda gång de inte lyckas förhindra det. 

Jag blir både arg, frusterad och ledsen. Ledsen med alla de som personligen drabbats - deras liv blir inte detsamma igen. Arg över dessa fega kräk som låter oskyldiga plikta med liv och hälsa. Frustrerad för att det i nästa led bidrar till ökade kontroller, ökad misstänksamhet mot andra oskyldga och till att det öppna samhället blir lite mindre öppet efter varje terrordåd.

 

 


hits