Myndig vid 18 men inte i borgarnas a-kassa

I borgarnas värld är man myndig vid 18 men inte i arbetslivet., om Littorins förslag blir verklighet.  För nu vill han ändra på a-kassereglerna (igen) för de som är under 24 år. Om jag fattat rätt ska ersättningsreglerna för dem bli sämre än för de som är äldre. Undrar om de föreslår att  under-25-åringarna som jobbar och är med i a-kassan ska betala en lägre avgift än de äldre...

Borgarna fortsätter också på sin linje att inte längre utgå från individ i ersättningsreglerna. På samma sätt som man redan har ändrat i övriga ersättningsregler för a-kassan,  blandar man in familjen även den här gången. Den som är under 24 år och har barn ska få högre ersättning än de barnlösa i samma årgångar.

Den svenska modellen bygger på individ, inte kärnfamilj, som minsta enhet. Det tycker jag att den ska fortsätta göra. Har man tjänat in arbets- och medlemsvillkor så ska  man med lika villkor vara berättigad till ersättning om man blir arbetslös, vare sig man är 21 eller 49, har åtta barn eller inga. Lika behandling brukar sådant kallas.

Länkat till 
http://intressant.se/intressant


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits