Två exempel på taskig journalistik

Mindre än tio timmar efter att Leijonborg sagt att han avgår i höst sitter han i Aktuellts studio. Reportern avslutar intervjun med att fråga vad han tänker göra när han avgått. Leijonborg har inget direkt svar så hon upprepar frågan gång efter gång. Men hur kunde hon tro att han hade nåt svar på det - han hade antagligen knappt hunnit fatta att han ska avgå vid det laget. 

På tisdag morgon basunerar SVTs morgonteve att det nu börjar klarna i efterträdarfrågan i fp. Då har det gått mindre än ett dygn sedan Leijonborg sagt att han avgår. Eftersom Cecilia Malmborg säger nej är  vägen för Björklund jämnad enligt teves nyheter. Att valberedningen förlängt nomineringstiden nämns inte alls.

Nyhetstempot snurrar snabbare än handlingeni vilken handkamerafilmad teveserie som helst. Hjärnsläpp eller bara kass journalistik?

Länkat till
http://intressant.se/intressant

Kommentarer:
Postat av: Jim

Det kan ju vara så att de som förmedlar nyheter vet att det som förmedlas har betydelse för debatten. Nu har, som du skriver, björklund pekats ut som självklar. Det beror väl på att han har stöd i Pressen...


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits