Alla kan sjunga + ABF = glädje

Har bestämt att börja göra mer saker som är lustfyllda och som gör gott för själen. En sådan nyhet för mig är en "alla kan sjunga- cirkel", något jag tänkt börja med i många, och nu har det äntligen blivit av.
Bland det första kursledaren sa var att hon inte skulle gå och "rätta" någons sång och möttes av en kollektiv lättnadens suck.  Det andra hon sa var att vi skulle lära oss sånger utan noter eller texter genom att lära oss genom att sjunga med. Vi såg nog lite skeptiska ut, men det gör vi inte längre.

Nu har vi sjungit i ihop tre gånger och senaste sjöng vi tolv en helt ny sång i fyra-gruppskanon efter några minuters inlärning i allsångsformation. Fick nästan tårar i ögonen för att jag kände mig bara så glad över hur roligt vi hade.  Oavsett hur trött och deppig jag varit när jag kommit dit, är är jag i ett lyckorus när jag går dryga två timmar senare. Ryggen är rakare, mungiporna pekar uppåt och att pendeln är nästan bara bra. Då får vi som gjort sällskap från sången några minuter till att prata med varandra innan vägarna skiljs åt för den gången.

Så om livet känns motigt - leta reda på en sångcirkel eller sjung högt för dig själv. Sångcentrum sitter bredvid lustcentrum i hjärnan :)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits