Gör det mindre ont för att man är känd?

Senast i raden vars olycka fläks ut av kvällspressen och andra gamar är Britney Spears. Varje detalj som inte angår oss andra måste ut i ljuset. Veckan var det en ung skådespelerskas död som täckte löpsedlarna och innan det var det Anne Nicole Smiths tur,  vars död har ackompanjerats med "pikanta" detaljer ur hennes tidigare liv och nådde ända in i SVTs nyhetssändningar. Före det hängdes  Kikki Danielsson ut  och dessförinnan har otaliga artister, politiker och konstnärer fått se sina liva som allmängods.

Det är som om det handlar om en annan sort än vi andra. Som om de andra är till för oss i första hand. Så att vi kan gotta oss i andras elände runt fikaborden och känna oss nöjda med våra egna liv. Då vill ingen tänka på att på att de vars liv hängs ut inte är robotar. För då slipper vi störa våra tankar med att sorg, saknad och ångest antagligen gör precis lika ont i dessa människor.

Ingen kan göra allt, men alla kan låta bli att klicka sig in på de sk nöjes- och nyhetssidorna som gottar sig i andras olycka.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits