Det är inte lätt att vara Carl Hamilton

..och tycka att man är fördomsfri och öppensinnad i alla lägen. För när hans egen fördom slog honom i ansiktet var han inte beredd att varken se eller erkänna den. I den sitsen verkar han vara fortfarande, åtminstone i de försvarstal han publicerat.

Att han fick rapptuss när en troende muslimsk kvinna inte ville hälsa genom att ta ihand, visar att den tolerans han predikar inte gäller för honom själv. I bästa SD-stil kom replikerna " så här gör man i det här landet" "flytta tillbaka till Irak" och annat i samma låga nivå. Sådant där som är lätt att ta till när de vettiga argumenten tryter. Vem känner inte igen repliker som "så här har vi alltid gjort" från nåt jobb någon gång, som svar på frågan varför då.

Jag tror inte att CH är rasist, men visst katten har han fördomar. Det har alla, och det farligaste som finns är att tro att man inte har fördomar. Och det är svårt när man hamnar i situtationer när man stöter på dem. För det rimmar inte med ens egen självbild. Man vill ju vara god och inte en av de där trångsynta typerna. Men inte svårare än att man kan tänka över vad som hände, varför och sedan ändra sig om man vill. Det är definitivt lättare än att försöka att göra om en mental terrängen efter en gammal hjärnkarta. Det är trist att CH som är en bildad man inte förmår att sträcka sig så långt.

länkat till
http://intressant.se/intressant


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits