Nuder om HSB

Jag förstår inte varför så många är så upprörda över så litet när det gäller Nuders bok. Visst, han gör en tolkning av vad som hände mellan Mona Sahlin och honom. Men hon har bemött det och sedan får var och en av oss välja att tolka vad som är sant. Och att han verkar bitter i allmänhet, tja. Utöver det är de slängar han ger lite hit och dit inte mycket att haka upp sig på.

Däremot är jag förvånad att få, om än någon, har reagerat på Nuders syn på förtryck. Han skriver mycket om allas lika värde och demokrati och vad fint det är med uppdrag i partiet. Men han skriver också om hur även han till slut drabbades av "HSB". En annan som gjorde det vad Erik Åsbrink och med tanke på formuleringen var det fler som också fick känna av det. Det är långt ifrån ett sätt som har med allas lika värde att göra. Det liknar mer förtryck.

Med tanke på den täta och nära kontakten Persson och Nuder hade under många år, så undrar jag om Nuder någon enda gång reagerade med handling när en annan råkade ut för "HSB. Dvs om han tog upp beteende med Persson på tu man hand? Om han en enda gång sa att han tyckte att det var fel och odemokratiskt?

Sedan undrar jag om Nuder verkligen tror på, att det är han som har kommit på att alla tankar och ideér som han beskriver sig ha "uppfunnit". Jag vet att rubriken inte är hans, utan LOs och jag vet att riktigt bra ideér är det alltid fler som är med och kläcker.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits