När Danmark blev Sverige och Danmark igen

Fågelinfluensan har förpassats från krigsrubriker till notiser igen. Nu är det påsk och då är det tragiska trafikolyckor som dominerar media förutom kvällspressens löpsedlar. Där bantas det i vanlig ordning.

Trots det nådde fågelflunsan nya mediala höjder. På SvTs textteve blev  Danmark svenskt. För  nyheten om en man i grannlandet som eventuellt fått sjukan fanns på inrikessidorna. Nyheten om att han led av något annat hittades däremot på utrikes.

Tur för oss att de rättade sig själva. Tänk om danskarna skulle tro att Sverige i smyg ockuperat dem. För inte kan det väl vara annat än bristande geografikunskaper som gjorde att de två nyheterna placerades som de gjorde?


Kommentarer:
Postat av: RS

Skönt ändå att mannen som troddes vara smittad inte hade fågelinfluensa. Själv är jag kluven och vet inte om det är farligt eller inte, om det finns anledning att vara orolig eller inte.

Postat av: Heli

Om jag skulle bo i Asien och ha fågelfarm skulle jag vara orolig. För deras skull är det bra att det nått västvärlden och blivit en ögonöppnare och därmed en medicinskapare.

Trots det; det sammanlagt finns färre än 200 kända dödsfall i världen i fågelsjukan. Det är väl ungefär lika många som får Aids varje dag och bara en bråkdel av alla som dör i malaria...och de hamnar sällan på "inrikes-sidorna".

2006-04-17 @ 21:22:33
URL: http://helis.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits