Tänk om det var lika många program

inför partiledardebatterna som inför Melodifestivalen på radio och teve. Just nu är det ett två timmars program på P3 om tidigare års tävlingar. Lyssnar med ett öra, inte riktigt min musik.

Tänk tanken att P3 körde en två-timmars imorgon inför den första partiledardebatten före valet i september. De kunde ha inslag från tidigare debatter som de kunde kommentera på samma sätt som de kommenterar låtarna idag. De kunde bjuda in gäster som kan stå för tidigare löften och andra gäster som fick säga hur de ser på val och demokrati osv osv. Att man spelar musik också är en självklarhet i den kanalen och absolut inget som stör.

Varför inte egentligen. Valdeltagandet har sjunkit de två senaste valen i Sverige, även om det fortfarande är högt. Men hur mycket man röstar är inte lika över landet. Högutbildade röstar till nästan 100 procent. de i arbetarjobb har de lägsta valdeltagandet. Äldre röstar mer än unga, svenskfödda mer än invandrare med rösträtt. Det är inte bra för demokratin.

Många säger att det inte spelar någon roll, att alla partier tycker lika. Jag håller inte med. Men för att komma förbi den första tanken måste man se bortom korta nyheter och löpsedlar. Ta reda på fakta helt enkelt.  Ett sätt är att kolla in paritledardebatten nu på söndag kl 20.00 i fyran. Då kan man lyssna på vad de säger och sedan värdera det i sitt eget huvud.


Kommentarer:
Postat av: RS

Håller med dig. Att så många som möjligt deltar är jätteviktigt. det är grunden för demokratin.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits