Räcker inte 10 former?

Reinfeldt sa i sin lååånga regeringsförklaring att det måste bli lättare att anställa. Bildt var snabbt ute och sa att lagen om anställningsskydd måste ändras. Att han får stöd av Olofsson är ingen nyhet. Det har hon  ju upprepat de senaste åren. 

Vad  är problemet? Idag finns runt tio former där man kan anställa på viss tid och  runt vart sjunde jobb har en deadline, dvs är tidsbegränsade. Det visar väl att det inte är svårt att anställa folk på kortare perioder om man så vill och behöver.

Nu  tror jag att det inte är anställningsdelen Bildt och Olofsson har bekymmer med, utan när det ska sägas upp. Det är inte heller svårt att göra idag. Om det vore det, ja då fanns knappast hundratusentals arbetslösa, eller? Arbetsgivare kan säga upp när det blir arbetsbrist, vilken han/hon i stort sett  har hela makten över när det blir det.

Men inte arbetsgivaren får inte välja ut vem som ska sluta. Det bestäms av turordningsreglerna i lagen om man inte lyckas övertyga facket om att det krävs undantag ifrån dem. Det är det som skaver i dessa borgare.

Länkat till
http://intressant.se/intressant


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits